ŘÍMSKOKATOLICKÁ FARNOST TRNAVA U ZLÍNA
Farnost Trnava
Trnava 22, 763 18 Trnava
Farář
+420 797 861 562

Ve farnosti se ve vánočním období 2023/24 uskutečnila řada zajímavých událostí.

 

Novoroční koncert (1. ledna)

Pod organizační taktovkou starosty obce Trnava vystoupilo v kostele na Nový rok vokální uskupení OK-tet company. Veronika Hasilová, Jana Durďová, Vlasta Zámečníková, Hana Šurá, Jan Radoň, Pavel Psota, Milan Kovář a Jiří Šon v  kostele využili jeho mimořádnou akustiku a s obrovským nasazením předvedli duchovní i populární písně, včetně ústřední písně pohádky Anděl Páně 2 – Modlitba. Jiří Šon také uvedl v život naše v současnosti méně využívané varhany. Kulturní přivítání nového roku nemohlo být noblesnější.

Fotografie najdete zde.

 

Trnavské jesličky (5. ledna)

V pátek 5. ledna po večerní mši v kostele nebylo k hnutí. Nejbližší i vzdálení příbuzní přišli podpořit děti prvního stupně Základní školy Trnava, které předvedly hudební, pěvecké i básnické pásmo, na které se poctivě připravovaly.

Pro mnohé děti se jednalo o vůbec první vystoupení před obecenstvem a už za tuto odvahu si zasloužily velký potlesk. Snad je to pro ně povzbuzením a motorem do dalšího učení se hře na hudební nástroje.

Všichni návštěvníci pak domů odcházeli s úsměvy na rtech. Děti daly do svých čísel opravdu všechno – radost by se dala krájet a servívovat jako elixír na všechny chmury dospělých.

Veškerý výtěžek byl následně věnován do Tříkrálové sbírky.

Děkujeme ředitelce Heleně Vývodové  a celému učitelskému sboru za přípravu této velmi vydařené akce.

Fotografie najdete zde.

Ukázka

 

Tříkrálová sbírka (6. ledna)

Už tradičně v první lednovou sobotu do našich domovů zavítaly tříkrálové družiny, jež přinesly i přes velmi nevlídné počasí poselství Božího požehnání a milosrdné lásky. Tento rok se o to navzdory okolnostem snažilo šest skupinek v Trnavě a dvě skupinky v Podkopné Lhotě.

Že jejich snaha nevyšla nazmar dosvědčují čísla – celkem se do pokladniček naskládalo 86 429 Kč, čímž byl překonán loňský rekord.

Děkujeme všem dobrým lidem, kteří přispěli, a tím podpořili charitu v její snaze pomáhat potřebným. Koledníci si za svou obětavost mnohde získaly i třeba nějaký ten štrůdl a čaj, což jim přišlo opravdu vhod a jistě na své koledování budou ještě dlouho vzpomínat.

Největší poděkování náleží malým i větším králům a vedoucím skupinek koledníků. Speciální poděkování patří koordinátorce sbírky, místostarostce Heleně Březíkové, která na sebe vzala odpovědnost za hladký průběh sbírky v našich obcích.

Více informací ke sbírce najdete na stránce Tříkrálová sbírka – Římskokatolická farnost Trnava u Zlína (farnost-trnava.cz).

Fotografie najdete zde.

Žádost o přímou pomoc v nelehké životní situaci si můžete stáhnout zde.


Všem, kteří se zapojili do příprav Adventní adorace, koncertů, dovozu a strojení vánočních stromků, zprovoznění betléma, květinové výzdoby, úklidu, ale také otci Kuchařovi, kostelníkovi Staňovi Bečicovi, zpěvákům, varhanici Ludmile Škrabanové, ministrantům, kostelníkovi, a mnoha dalším vřelé Pánbůh zaplať.

Děkujeme také všem návštěvníkům koncertů, věřícím za účast na bohoslužbách. Kostel je místo setkávání lidí s Bohem, který nabízí útěchu, naději, dotyk lásky. Přijďte i jindy než o Vánocích. Stojí to za to.