ŘÍMSKOKATOLICKÁ FARNOST TRNAVA U ZLÍNA
Farnost Trnava
Trnava 22, 763 18 Trnava
Farář
+420 797 861 562

Milí farníci,

jako přípravu na Jubileum 2025 vyhlásil papež František letošní rok Rokem modlitby. Svatý otec prosí, abychom zintenzivnili svou modlitbu a abychom prožili tento čas milosti a zakusili sílu Boží naděje. Centrum pro rodinný život v Olomouci připravilo spolu s otcem Petrem Hofírkem aplikaci Rodina na cestě, kterou si můžete stáhnout v chytrém telefonu na Google Play nebo najít na webových stránkách rodinanaceste.ado.cz.

Zvu vás, abyste společně prožívali modlitbu a zakoušeli čas chvály, díků i proseb nejen doma, ale i v krásné přírodě. Každá rodina může nyní navrhovat místa vhodná k modlitbě – může to být kaplička v malé vesničce, obrázek u studánky v lese, kříž na kopci, u cesty nebo v poli… Místo, které máte rádi nebo které nově objevíte, můžete do aplikace přidat. Všichni dané místo uvidí a budou ho také moci navštívit. Aby byla návštěva míst pro účastníky zajímavá, je možné přímo ve formuláři o vybraném místě sdělit nějakou zajímavost nebo také navrhnout hádanku či aktivitu pro děti. V aplikaci je možnost sdílet zkušenost s modlitbou v rodině. Můžete inspirovat ty, kteří si cestu k modlitbě v rodině teprve hledají, a podělit se například o to, čím jste si prošli a jak se vaše rodinná modlitba měnila.

Aplikace Rodina na cestě je už nyní spuštěna a má dvě fáze:

1. Na výběru míst se můžete podílet i vy!

Navrhujte místa vhodná k modlitbě ve svém okolí a pozvěte své přátele.

2. Aplikace bude spuštěna až do konce roku 2024

Na přání mnoha uživatelů aplikace jsme prodloužili trvání akce z prázdninového režimu. Už nyní můžete svá oblíbená místa navrhovat, a to až do 1. srpna. Poznávat a navštěvovat je bude možné nejen v době prázdnin, ale až do konce roku 2024.

Srdečně zvu k zapojení.

 

Mons. Mgr. Antonín Basler

pomocný biskup, kancléř